Leteboskolan

Letebo förskola

Letebo förskola har en kristen profil. Förskola består av en avdelning 1-6 år, med plats för 20 barn. Här finns stora moderna lokaler och en unik natur utanför knuten.

Vi vill ge varje barn en trygg och meningsfull tillvaro, där ande, kropp och själ stimuleras och får utvecklas och växa. Vårt arbetssätt präglas av en tro på barnets egna förmågor och egen nyfikenhet att lära.

Hos oss är det viktigt med en god föräldrakontakt. Därför har vi många tillfällen under året för hela familjen: drop in fika, temakvällar, luciafirande, föräldramöten, utflykter och arbetsdagar. Vi arbetar mycket med dokumentation.

Förskolan är öppen för alla barn oavsett vilken kommun man bor i. Förskolan har öppet alla veckodagar mellan 6.30-17.00.

Välkommen!

Bokstavsbiblioteket

Bibliotekarie Billan lånar ut bokstäver på sitt bibliotek. En dag kommer herr Harlsson in och han har tappat sin hatt..... Billan pekar på herr Harlssons hatt och säger men där är ju din hatt. Nej nej jag letar efter min hatt.... Efter många förväxlingar kommer det fram att herr Harlsson behöver låna ett K

Så det herr Harlsson egentligen behöver är ett K då blir det ju herr Karlsson, katt och katten heter Kalle.

Herr Karlsson fick sitt K och allting löste sig till det bästa. katten hade gömt sig på biblioteket så den fick han med sig hem. Slutet gott allting gott ! Efteråt gick vi ut för att leta efter djur och bokstäver som börjar på bokstaven K. Fröken hade gömt dom så väl så vi nästan inte hittade dom.

Samarbete

En härlig höstdag gick vi ut på vår gård. Där satte lekarna igång så fort vi hunnit ut. Några killar ville bygga ett hus och satte genast igång med att bära brädor och konstruera det var tungt och när det blev för tungt ropade dom på varandra " kom och hjälp till " samarbetet var lysande. Några tjejer kom och ville vara med. Killarna funderade och kom till slut fram till att om tjejerna hjäpte till att bygga så var det helt ok. Så fortsatte den goda leken hela förmiddagen.

I sandlådan hände nästan samma sak. barnen bestämde sig för att göra ett bageri. Några gjorde kakor och några hämtade vatten så att sanden skulle bli lättare att arbeta med. En del samlade torr vit sand som blev till socker som ströddes på kakorna och till slut blev det försäljning. Även här flöt samarbete på och alla hade sina små uppgifter.

Nu är vi på gång

Då har vi kommit igång efter sommaren med åtta nya inskolningar. Välkomna alla fina barn och välkomna tillbaka alla "gamla " barn. Vi var så glada att träffas igen och våra grupper har fått nya namn. Vi heter numera Gröngölingarna, svalorna och sparvarna.

Vi upptäcker naturen och leker tillsammans , vi är i gympasalen och är ute på gården. Här kommer ett litet axplock av det som händer.

Bamseloppet

Den 18 maj på förskolans dag sprang vi " Bamseloppet " olika banor för olika åldrar. När vi anlände till målet fanns där färska plättar, festis och bananer...

Alla barn fick diplom och medalj.

Vi hade en underbar dag med strålande sol och många glada barn och vuxna.

Vårens ankomst

Ja så kom då äntligen våren med vacker växtlighet och grodyngel och annat intressant.

Vi har botaniserat och letat efter vårtecken och vi hittade en hel del.

Tänk vad härligt att få uppleva när allting väcks till liv igen och det får vi göra på vår förskola med naturen ända in på knuten.

Vår på förskolan

Nu är våren här och vi är ute så mycket vi kan. Det händer så mycket saker och vi har just haft en påskvecka med mycket spännande och roligt.

I går hittade vi en död fågel och då fick vi ta fram fågelboken vi ville ju veta vad det var för sorts fågel. Vi har också jobbat vidare med vårt kroppentema för visst behöver vår fina docka tarmar....

Vi har också fått ägg som ska kläckas lagom till påsk och vi ser fram emot att få små kycklingar.....

Må bra vecka

Nu har vi " Må bra vecka " Vi dansar och har musik, vi skapar och pratar om maten vi äter.

Vi har en härlig vecka där vi får prova på många nya saker. Vilka fina dagar vi har haft. Tack alla som har hjälpt till och fixat.

Bibelsamling

Vi fick vara med om en spännande bibelsamling. " Den barmhärtige samariten " fick en ny tappning anpassad till vår tid.

En tjej var ute och gick och blev både slagen och rånad av några elaka typer. En kvinna kom förbi på vägen och flickan ropar på hjälp.... Kvinnan hjälper henne inte hon har bråttom till kyrkan. Nästa dam som kommer vill inte heller hjälpa till hon vill inte smutsa ner sina kläder... Men en snäll mc tjej tar sig an flickan och ser till att hon får vård och hjälp och betalar dessutom vad det kostar. Det blev mycket högljudda protester från barnen när de båda damerna vägrade hjälpa flickan.... Och många bra samtal blev det.

Sportlovet

På sportlovet åkte vi på en härlig utflykt till Åkulla. Vi kunde inte haft bättre väder solen strålade och det blev en perfekt dag.

Kul på förskolan

Det händer mycket roligt på förskolan. Vi leker och jobbar med temat som är " kroppen " vi är ute i naturen och ser oss omkring om det finns några djur som vi kan titta på.