Kvalitet i allt

Leteboskolan strävar efter att ha hög kvalitet i allt det vi gör. Den senaste granskningen av Skolinspektionen (våren 2011) visade på den höga kvaliteten på skolan.

Kvalitet hos personalen - allt fler undersökningar poängterar vikten av goda pedagoger i inlärningen. På Leteboskolan har vi duktiga, utbildade pedagoger som vill utvecklas inom sina respektive yrkesroller. Att ha en god pedagogisk tanke, engagemang och en grundläggande förväntan på att eleverna skall lyckas är A och O i inlärningen.

Kvalitet i kontakter mellan hem och skola. Vi strävar efter elever och föräldrar, och att ha givande utvecklingssamtal där vi ser framåt för en fortsatt utveckling av elevens skolsituation och resultat.

Kvalitet i dokumentation och olika beredskapsplaner skapar goda förutsättningar för att snabbt och effektivt agera om en situation skulle uppstå.

Kvalitet i ledarskapet. På Leteboskolan har vi en rektor som främjar utveckling och utgör ett starkt pedagogiskt ledarskap. Detta leder till en skola som vill utvecklas vidare. För att kvalitetssäkra verksamheten skrivs kvalitetsredovisning varje år.

Kvalitet i kost och hälsa. På Leteboskolan har vi en skolrestaurang med god och näringsriktig mat, där elever och personal får ta del av ett fint salladsbord och mat som tillagas i det egna köket. Inom ramen för ämnet idrott och hälsa finns ett samarbete med skolhälsovården för att göra eleverna medvetna om sin hälsa.

Skolans kvalitet i alla delar skapar en ram för ditt barn som syftar till att alla skall trivas, må bra och få en god utbildning.