Leteboskolan

Klass 3-4

Välkomna till klass 3-4!

Ladda ner filer

Åk 3 engelskaglosor

Hej! Idag har treorna fått årets första glosor. De har till och börja med fem ord och kommer få nya varje vecka. Denna veckan jobbar vi med ett kapitel som handlar om klassrummet.

Glosor till måndag v. 4: classroom - klassrum desk - bänk bag - väska pencil - penna rubber - suddgummi

Larverna har blivit...

Skalbaggar!

Under ca 4 månader har vi följt några larver i ett terrarium som vi har skött på skolan. Syftet har varit att studera deras livscykel. Vi såg våra vita och beiga larver med svarta huvuden bli vita puppor. Eleverna tyckte att pupporna såg ut som ljusa räkor! På skolavslutningen hände något fantastiskt... Pupporna sprack och ut kom svarta skalbaggar! Här kommer en lite bilder på våra små husdjur! Vill ni kolla mer så heter arten Zophobas Morio 😊

Ha en fin sommar!

Läsårets sista friluftsliv

Eleverna fick önska vad de ville göra på det sista friluftslivet. Fiske och bad stod överst på önskelistan så det fick det bli. Strålande sol och sommarvärme gjorde förmiddagen till en riktig höjdare. Som avslutning fick alla elever smaka på strövargodis som vi gjorde i stormkök.

Temavecka, kroppen och idealen

Under veckan som gick hade vi ett tema för samtliga elever på skolan med rubriken "kroppen och idealen". Det viktiga ämnet belystes på olika sätt och från olika infallsvinklar under veckans lektioner. Vi hade även en del gemensamma aktiviteter så som gemenskapsdagen och samarbetsövningar.

Ekehagens forntidsby

Vilken dag det blev när åk 3 åkte till ekehagens forntidsby. Det blev en fantastisk vårdag där vi fick lära oss massor om vår historia.

Skapelsevandring

Idag besökte vi församlingshemmet i Horred. Där fick vi gå en vandring där de olika dagarna av skapelseberättelsen illustrerades på olika sätt. Det blev en toppendag!

Spel, pussel och samarbete

I onsdags plockade vi fram pussel och spel där eleverna i mindre grupper fick träna sitt logiska tänkande, multiplikatiobstabellerna, förmåga att se mönster och ordkunskap bl.a. Det blir även mycket samarbete som tränas och en känsla av gemenskap.