Klass 8

Välkommen till 8:ans sida!

Läxa v.4 och 5

Kommande två veckor använder vi läxtiden till att plugga inför provet på kapitel 3, torsdagen den 1 februari.

Bifogar ett häfte med information om vilka begrepp och metoder som kommer på provet, samt några övningsuppgifter. Bifogar även repetitionshäfte och en diagnos som man den här gången gör och rättar själv. På diagnosen finns även tips på övningsuppgifter som man kan göra om man känner att man behöver träna mer på någon uppgift. Eleverna kommer även att få dessa häften i skolan och ha tid att arbeta med dem där.

Det kommer även att finnas övningsuppgifter på NOMP för den som vill träna mer.

Matteläxa v.3

När vi utvärderade höstterminen var åsikterna delade i klassen när det gäller Nomp. Under vårterminen kommer man därför få välja om man vill göra sina läxor på Nomp, eller om man hellre vill ha en traditionell matteläxa. Läxor kommer vi precis som under höstterminen ha de veckor då det inte är diagnos eller prov, detta för att man då ska ha tid att plugga inför dessa istället. Precis som tidigare kommer jag att informera om läxor här på hemsidan.

När det gäller Nomp kommer uppdraget som ska göras i läxa vara märkt med "läxa" och aktuell vecka. Gör så stor del av uppdraget som möjligt, men är det någon del som är för svår får man hoppa över den.

När det gäller den mer traditionella läxan så ska man göra 6 av 12 uppgifter. Man väljer själv vilka. Om det är textuppgifter ska alla uträkningar redovisas.

Läxorna kommer vara från måndag till måndag, så denna veckas läxa ska alltså senast lämnas in senast måndag den 22/1.

Om ni har frågor eller undringar är det bara att höra av sig. Glöm inte att det finns en webbapp där man kan titta på filmer med genomgångar om det skulle behövas.

Engelskaläxa v.49

Hej! Här är glosorna för v.49 (torsdag) Eleverna väljer att ta 13 ord el. alla. MVH Ulla

Ladda ner filer

Tyskaläxa till 1/12 (v 48)

Tyskaläxa den här veckan är text och glosor "Wolkenkratzer in Frankfurt". Ni har glosorna i ÖB s 124, orden "der Wolkenkratzer t o m "der Fahhradhelm" förutom das Fenster, der Computer, deshalb och manchmal.

Praobesök Södra Cell Värö

Måndagen den 13/11 kommer årskurs 8 och 9 att göra ett praobesök på Södra Cell Värö.

Att tänka på:

Medtag lunch och ta på dig oömma kläder och bra skor

Prov i engelska

Hej! Här är infolappen om 8:ornas prov i engelska torsdag 12/10. Glosorna som ingår finns på tidigare inf. filer. MVH Ulla

Engelskaläxa

hej! Här är läxan för v.39. Eleverna väljer antingen A, B el C. Se bifogad fil. MVH Ulla

Engelskaglosor

Hej! Här är glosorna för v 37. Eleverna väljer 10 el.alla. Se bif.fil MVH Ulla