Klass 7

Vi välkomnar till klass 7:s sida! Här kommer vi lägga upp läxor och aktiviteter.

Matteläxa v.4

Denna veckan använder vi läxtiden till att plugga inför minidiagnosen måndagen den 29 januari.

Bifogar ett häfte med information om vilka begrepp och metoder som ingår på diagnosen, samt några övningsuppgifter. Det kommer även att finnas övningsuppgifter på NOMP för den som vill träna mer.

Matteläxa v.3

När vi utvärderade höstterminen var åsikterna delade i klassen när det gäller Nomp. Under vårterminen kommer man därför få välja om man vill göra sina läxor på Nomp, eller om man hellre vill ha en traditionell matteläxa. Läxor kommer vi precis som under höstterminen ha de veckor då det inte är diagnos eller prov, detta för att man då ska ha tid att plugga inför dessa istället. Precis som tidigare kommer jag att informera om läxor här på hemsidan.

När det gäller Nomp kommer uppdraget som ska göras i läxa vara märkt med "läxa" och aktuell vecka. Gör så stor del av uppdraget som möjligt, men är det någon del som är för svår får man hoppa över den.

När det gäller den mer traditionella läxan så ska man göra 6 av 12 uppgifter. Man väljer själv vilka. Om det är textuppgifter ska alla uträkningar redovisas.

Läxorna kommer vara från måndag till måndag, så denna veckas läxa ska alltså senast lämnas in senast måndag den 22/1.

Om ni har frågor eller undringar är det bara att höra av sig. Glöm inte att det finns en webbapp där man kan titta på filmer med genomgångar om det skulle behövas.

läxa i engelska v.49

Hej! Här är glosläxan för v.49 (torsdag). Eleverna väljer att ta 10 ord el. alla. MVH Ulla

Ladda ner filer

Tyskaläxa till 1/12 (v 48)

Tyskaläxa den här veckan är text och glosor "Meine woche", TB s 28, ÖB s 133.

Prov i Engelska

hej! Denna veckan har 7:orna ingen glosläxa. De har i stället ett prov som jag gått igenom noga förra veckan. Provet är på torsdag. Bifogar infolappen som eleverna fick förra veckan. Provet är repetition på texter glosor o grammatik som eleverna redan jobbat med. De väljer själva vilken svårighetsgrad de vill ha på texter o glosor A (lättast) el. B MVH Ulla

Engelskaläxa v.45

hej! Här kommer glosorna för v.45. Eleverna väljer 10 eller alla. Se bifogad fil. MVH Ulla

Matteläxa v.42

Denna veckan handlar nompuppdraget om area och skala. Som vanligt så väljer du om du vill göra nivå 1 eller 2 och läxan ska vara klar senast söndag. Lycka till!

Engelskaläxa

Hej! Här är glosorna för v.41. Eleverna väljer antingen A 10 glos. el B 16st. Se bif. fil. MVH Ulla