Grundsärskola, KUL-gruppen

En alldeles vanlig dag

Några foto från denna dag som inleddes med NO-experiment om ljus. På ett foto kan man se hur killarna med hjälp av en CD-skiva och en ficklampa försöker få en bild av alla ljusets färger på den vita tavlan. Vi försökte också fånga fjärrkontrollens infraröda strålning.

På ett par bilder syns också elever som är försjunkna i dagens matematikarbetet som bl.a. handlade om att förstå hur mycket 25% kan vara av ett föremål (pizza), eller av en mängd föremål (40 kr).

Killen som gjorde dagens fruktsallad åkte först och handlade frukt. Uppdraget var att fixa en så billig, (men också god !), fruktsallad som möjligt. Då gällde det att ha koll på kilopris och veckans erbjudande.

Dagen sista lektion innehöll fruktsallad, massage och avslutades med "Finns i sjön"! En helt okej avslutning på dagen tycker vi :-)!

Insjön

Sommarlovet är slut och nu är vi igång igen! Denna fina sensommardag åkte vi till sjöar och vattendrag kring Horred och håvade efter småkryp. Vi hittade sländlarver, buksimmare, dykare, vattenskorpion, skräddare, virvelbaggar... och lite till! Efter denna uppstart kommer vi skriva faktatexter och arbeta med näringskedjor och ekosystem.

Elevens val

Friluftsliv vid sjön i det fina vårvintervädret!

Utflykt till Kilagården (september)

Katarina berättar om det gamla huset, vi grillar Peters goda hamburgare, provar på att träna med hunden Zanti och löser kluriga uppgifter i skogen. Det regnade HEEELA tiden... men vi hade kul ändå!

KOM IHÅG:

Vi börjar läsåret med några tänkvärda ord. Du vet väl om att du är värdefull!

Material och dess egenskaper

Vi sorterar material efter deras olika egenskaper. Vi har bl.a. prövat vilka som är magnetiska och vilka som leder ström. Det sägs att magnetism upptäcktes av en herdepojk som bodde i staden Magnesia. En dag när det var storm flydde han till en grotta. Han herdestav bestod av trä och järn. Helt plötsligt satt staven fast i grottans tak! I grottans tak fanns stenarten magnetit. Stenarten är naturligt magnetisk och drog till sig staven.